DES CENTRUM NEDERLAND

Next

WWW.DESCENTRUM.NL

Ondanks de meerdere pogingen van enkele Belgische DES-betrokkenen en medische professionals in de jaren '90 en later in 2006/2007, is er in België tot op heden nog geen enkel ondersteunend platform voor Belgische DES-betrokkenen. 

Daarentegen behartigt het DES Centrum Nederland al meer dan 30 jaar de belangen van alle Nederlanders die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan het DES-hormoon. Deze website verschaft veel informatie over de gevolgen van DES voor moeders, dochters, zonen en kleinkinderen. Belgische DES-betrokkenen kunnen via het  DES Centrum Nederland wel informatie vragen over DES. Echter ondersteuning kan het DES Centrum Nederland niet bieden voor buitenlandse DES-betrokkenen. 

Vanaf 2014 ligt het zwaartepunt van het werk van het DES Centrum bij behoud van kennis over DES en de gevolgen, en het geven van voorlichting daarover. Via de Facebookpagina van het DES Centrum Nederland kunnen DES-betrokkenen in contact komen met lotgenoten. Ook Belgische DES-betrokkenen kunnen via de Facebookpagina van het DES Centrum Nederland lotgenoten contacteren. Door het bestaan van het DES Centrum Nederland kunnen nog steeds DES-betrokkenen worden opgespoord.  Daarnaast bewaakt het DES Centrum de juridische en medische belangen van alle DES-betrokkenen in Nederland en onderhouden daartoe o.a. contact met medische professionals en wetenschappers.

Informatie voor medische professionals:

Huisartsen, verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen, oncologen en urologen die in hun praktijk te maken kunnen krijgen met DES-betrokkenen kunnen via het DES Centrum Nederland  meer informatie vinden. Voor DES-dochters is het namelijk zeer gewenst dat zij regelmatig worden onderzocht door een gynaecoloog, of eventueel de huisarts, volgens het zogenaamde DES-screeningsprotocol.

 
Update 28/11/2022  Webdesign ©2022 Pièce Unique Productions